IEEE TOPLULUĞUNDAN WORKSHOP
11.03.2018

IEEE TOPLULUĞUNDAN WORKSHOP

Uluslararası IEEE Topluluğu Dicle Üniversitesi öğrenci kolu, ülkedeki en geniş aboneye sahip operatör olan Turkcell ile GSM ve iletişim sistemleri konulu workshop düzenledi.

Günümüz mühendislerinin üzerinde en yoğunlaştığı konulardan biri olan Telekomünikasyon konusunda Elektrik elektronik mühendisi adaylarını GSM sistemleri ile tanıştıran IEEE, bu worksopların çeşitli konularda tekrarlanmasını hedefliyor.

Eğitimde, iletişimin nasıl sağlandığı teknik ekipmanların nasıl ve nerede kullanıldığı detaylarıyla anlatılıyor. 8 hafta sürecek olan bu eğitime, Turkcell biriminde çalışan mühendisler katılım sağlıyor. 8 haftanın sonunda elektrik elektronik mühendisliği öğrencileri bir sınava tâbi tutulacak ve bu sınavda başarılı olan öğrencilere Turkcell tarafından bir sertifika verilecek.