DİCLE ÜNİVERSİTESİ, ‘MARAZİ MADDE ALIMI, KORUNMASI VE YOLLANMASI’ KONFERANSI DÜZENLEDİ
17.03.2017

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından ‘Marazi Madde Alımı, Korunması ve Yollanması’ Konferansı düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Konferansta konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Aydın KETANİ, “Biz akademisyenlerin görevi öğrenci öğrenimine katkı sunmak, bilimsel araştırmalar yapmak, üretmiş olduğumuz bilgileri paydaşlarımız ile paylaşmak ve mesleğimiz gereği üreticilerin sorunlarını çözmektir. Fakültemdeki odamdan dışarıya bakınca bazen şunu düşünmüşümdür; Karacadağ’ın volkanik lavları Dicle Nehrini geçip kampüs alanına ulaşmış olsaydı kampüs alanı, kil zemin yerine kayalık zemine sahip olacaktı. Aynı şekilde 1974 yılında kurulmuş olan Üniversitemiz de Dicle nehrini geçip bilgisini ve çalışmalarını şehir ile paylaşmış olsaydı, Diyarbakır şu an farklı bir konumda olacaktı. Dicle nehrini bir bariyer olarak görmüyorum, sorun bizim bakış açımızdadır! Bu tür bilimsel etkinlikler ve çalışmalarımız ile Dicle nehrinin diğer yakasına geçebileceğimiz inancını taşımaktayım.” dedi.

‘Marazi Madde Alımı, Korunması Ve Yollanması’ sunumunu geçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat YILDIRIM, İnfeksiyöz hastalıkların teşhisinde hem klinik hem de laboratuvar verilerinin birlikte değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Amaca uygun materyal seçimi (Teşhis, Sörveyans, aşı monitorizasyon, antimikrobiyal terapiye yanıt) laboratuvar testleri hem pahalı hem de zaman almaktadır. Bu nedenle kaynakların boşa harcanmaması gerekir. Klinisyenlerin hayvanların aşılanması ve tedavi anamnezini mikrobiyologlar ile paylaşma sorumluluğu bulunmaktadır. Mikrobiyologların da laboratuvar bulgularını klinisyenlere bildirme sorumluğu vardır.”   dedi.

Sunumlarından dolayı Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ tarafından Prof. Dr. Murat YILDIRIM’a teşekkür plaketi takdim edildi.- DİYARBAKIR