TURİZM PAYDAŞLARI DİYARBAKIR TURİZMİ İÇİN BİRARAYA GELDİ
07.11.2017

TURİZM PAYDAŞLARI DİYARBAKIR TURİZMİ İÇİN BİRARAYA GELDİ

Üniversitemiz Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından “Akademi ile Turizm Paydaşları Bir Araya Geliyor Çalıştayı” düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan çalıştayın açılış programına Vali Yardımcısı Hacı Hasan GÖKPINAR, rektör yardımcımız Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan MARAL, STK temsilcileri, kurum müdürleri, turizm sektöründe etkin rol üstlenen paydaşlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar BURTAN DOĞAN bir açılış konuşması yaptı.

DOĞAN, dünya ekonomisinde en hızlı gelişen sektörlerden birinin turizm sektörü olduğunu, özellikle gibi turistik kaynaklar açısından zengin olan Türkiye ve turistik arzın yoğun olduğu Diyarbakır’ın iktisadi büyümede önemli paya sahip olabilecek potansiyelde olduğunu söyledi. Diyarbakır turizminin hakkettiği yerde olmadığını belirten DOĞAN, bu konudaki sorunları belirlemek ve sorunların çözümü yolunda katkı sunmak için böyle bir çalıştay yaptıklarını dile getirdi.

Açılış ve selamlama konuşmalarından sonra bir panel gerçekleşti. Panelde Turizm Akademisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem TUNA, İstanbul Arel üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN ve Harran Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Esra SİVEREKLİ turizmin var olan işleyişi, yarını ve kalkınması için bilgilerini paylaştı.

Panelin sonunda katılımcılara hediye takdim edildi. Çalıştay, atölyelerde Kültür Turizmi, İnanç Turizmi, Gastronomi Turizmi ve Sağlık Turizmi olarak 4 oturumda gerçekleşti.