DİYARBAKIR'DA "KUTLU DOĞUM" ETKİNLİĞİ
18.04.2017

DİYARBAKIR'DA "KUTLU DOĞUM" ETKİNLİĞİ

Diyarbakır Müftülüğü tarafından "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" adlı etkinlik düzenlendi, Programa; Diyarbakır Valisi Hüseyin AKSOYBüyükşehir Belediye Başkanı Cumali ATİLLA,Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Eyyüp TANRIVERDİ,Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut GÜRE, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali DEMIR,İl Müftüsü Burhan İŞLIYEN, imamlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi, şiir ve ezgilerin okunduğu etkinlik, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

İl Müftüsü Burhan İŞLIYEN, yüreklerin, gönüllerin, evlerin, sokakların ve iş yerlerinin Hazreti Muhammed'i (s.a.v.) misafir etmeye hazır hale gelmesi gerektiğini aktardı.

Etkinliğe katılan Diyarbakır Valisi Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nın Türkiye'nin her köşesinde, her geçen gün daha büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.

Dünyanın her yerinde kan ve gözyaşının olduğunu ifade eden AKSOY, şunları söyledi:

" Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) getirdiği sevgi, saygı, barış, merhamet, birlik, beraberlik, güven ve emniyet gibi evrensel mesajlara, tüm dünya ve insanlık bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. İman, ibadet, ahlak esaslarını kapsayan yüce dinimizin kurallarının uygulanabilirliği şekille değil imanla, içten ve gönülden uygulanıyor olması toplumun birliğini, beraberliğini ve geleceğimizi kurtarması bakımından çok önemlidir. Ülkemizin huzur ve güvenliğin teminatından 'Mümin insanların canları ve malları hususunda kendisinden emin olunan kişidir' buyuran Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hayatının ve mesajının anlaşılması büyük önem arz etmektedir."

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin ALBAYRAK, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili sunumunu yaptı. Daha sonra ALBAYRAK yaptığı konuşmada, “Her geçen gün insanların huzurunu kaybeden durumlar olduğuna işaret ederek "Her tarafımız adeta bir ateş çemberine dönüşmüş. Kan, gözyaşı, tefrika, ayrımcılık ayrı bir hal almış. Devlet-millet içerisindeki bağların pekişmesine ve güven duygusunun artırılması vesilesi ile bu sene konumuz 'güven' oldu." dedi.

Etkinlik sonrası katılımcılara ikramlarda bulunuldu.