ÜNİVERSİTEMİZDE ECZACILIK MESLEĞİ VE GELECEĞİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ
06.10.2017

ÜNİVERSİTEMİZDE ECZACILIK MESLEĞİ VE GELECEĞİ ÜZERİNE SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi ve İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı (İVEK) işbirliği ile “Eczacılık Mesleği ve Geleceği” üzerine Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı GÜRSÖZ ve beraberindekiler ile söyleşi düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ, Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ferhat DEĞER, Berko İlaç sanayi sahibi Berat BENAN ve eczacıların yanı sıra öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda açılış konuşmaları yapıldı. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ yaptığı konuşmada salonda bulunanların ortak konusu olan Eczacılıktan bilgiler vererek, mesleğin tekniğinden ve gerekenlerinden çok, önemli olanın mesleğin geleceği olduğunu söyledi. ERDİNÇ, Eczacılık Fakültesi olarak öğrencilere tüm bilgileri verdiklerini, öğrenci odaklı eğitimler ile iyi eczacılar yetiştirme hedefinde olduklarını belirtti.

Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ferhat DEĞER ise Eczacıların insanlara ve hastalara karşı güler yüzlü olması gerektiğini ama sektördeki problemlerin yüzlerini hiç güldürmediğini belirterek, sağlık sektöründe Eczacıların hak ettiği konumda olmamasından yakındı. DEĞER, mesleğin sıkıntılarından ve çözüm yollarından bahsederek, ilaç satan tek kurumun Eczacılar olması gerektiğini söyledi.

İVEK Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı İbrahim YAVUZ da vakıf olarak dördüncüsünü gerçekleştirdikleri öğrenci buluşmalarının verimliliğinden bilgiler vererek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL ise “Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Diyarbakır’a hoş geldiniz.” şeklinde sözlerine başlayarak, Dicle Üniversitesi olarak bilimsel faaliyetlere önem verdiklerini, üniversitenin amaçlarından birinin de bilime katkı sunmak olduğunu belirtti. GÜL, eğitim ve öğretim yılının başlaması ile bilimsel faaliyetlere hız verdiklerini söyledi.

Söyleşinin sonunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcı Fatih TAN, Berko İlaç sanayi sahibi Berat BENAN ve İVEK Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı İbrahim YAVUZ’a Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ tarafından plaket takdim edildi.