20 ÜLKEDEN 65 KATILIMCININ YER ALDIĞI DAMLA SULAMA VE FERTİGASYON İSİMLİ ULUSLARARASI EĞİTİM ÇALIŞTAYI BAŞLADI
25.09.2017

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü tarafından “International Training Workshop on Drip Irrigation and Fertigation” (Damla Sulama ve Fertigasyon) isimli uluslararası eğitim çalıştayı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen çalıştayın açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Ziraat Fakültesi Dekanı ve Çalıştay Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Çetin ÖNER, yurt dışından gelen katılımcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında Ziraat Fakültesi Dekanı ve Çalıştay Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Çetin ÖNER açılış konuşması yaptı. ÖNER, tarımın ülke ekonomisinin şekillenmesinde öneminin büyük olduğunu, damla sulama sisteminin diğer sulama yöntemlerine göre %30 daha tasarruflu ve verimli olduğunu söyledi. Çalıştayın amacı hakkında bilgiler veren ÖNER, 20 farklı ülkeden toplamda 65 bilim insanının çalıştaya katıldığını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL ise yaptığı konuşmada birçok ülkeden katılımcının gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite olarak bilimsel etkinliklere önem verdiklerini belirtti. GÜL, damla sulama yöntemi ile bölgedeki tarımcılara çok yararlı olacak, israfı önleyerek tarımı verimli hale getirecek bir çalıştay olacağını söyledi.

Yurt dışından gelen katılımcılara Diyarbakır’ı tanıtmanın önemine vurgu yapan GÜL, “ Köklü ve kadim olan bu şehrin tarihini misafirlerimize tanıtmamız gerekiyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya katkı ve katılım sağlayan kurum ve kuruluşlara Rektör ve Rektör Yardımcıları tarafından plaket takdim edildi. Açılış programı toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu. Çalıştay; Salı, Çarşamba, Perşembe günleri devam edecek olup, 29 Eylül Cuma günü sona erecek.