DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE YANGIN TATBİKATI
01.08.2018

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE YANGIN TATBİKATI

Dicle Üniversitesi Sivil Savunma Birimi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Diş Hekimliği Fakültesinde yangın tatbikatı yapıldı. Belli aralıklarla personelimizin eğitilmesi ve yangına karşı farkındalık bilincinin taze tutulması amacıyla uygulanan yangın tatbikatları, Diş Hekimliği Fakültesi önünde gerçekleştirildi.

Uygulamada yangın olması halinde yapılması gerekenlerin işlendiği tatbikatta sis bombası ile binada olası yangın sonrasında çalan alarmla fakülte binası boşaltıldı.

Daha sonra Sivil Savunma ve AFAD ekipleri tarafından binada kalan kişilerin tahliye işlemi gerçekleştirildi. Kurtarma ekibinde görevli personeller ve AFAD ekipleri tarafından çıkartılan temsili yaralılara ilk yardım uygulandı.

AFAD ekibi tarafından yüksek katlardan yaralı indirme tatbikatının sonunda personeller günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.