DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDE AĞAÇ BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
07.03.2017

DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDE AĞAÇ BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Ziraat Fakültesi, Çevre ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü ve Çevre Sorunları Uygulama - Araştırma Merkezi Müdürlüğü çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ağaç budama çalışmalarına başladı.

Budama çalışmalarında, genç ağaçlara şekil verilirken, yaşlı ağaçlara ise aşırı olmamak kaydıyla iç kısımların ışık almasını sağlamak amacıyla dal seyreltilmesi yapılıyor. Budamaların sağlıklı yürütülmesi adına Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Aktürk, Ziraat Müh. M. Tuncay Ögetürk ve Ziraat Müh. Aziz Yıldız çalışmalara eşlik ediyor.

Oldukça büyük bir kampüse sahip olan üniversitemizde çalışmalar belirli bölgelere ayrılmış alanlarda devam edecek. İlk çalışmalarda Mühendislik Fakültesi kavşağı - Eğitim Fakültesi kavşağı arasındaki ana yol güzergâhı (Ana yol kenarları, Refüj hariç) bitirildi. Tıp Fakültesi Kavşağı – Üniversite Köprüsü arasındaki ana yol güzergâhı çalışmaları ise devam ediyor.