"İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ: SORUNLAR VE ÖNERİLER" SEMİNERİ
11.09.2017

"İLK OKUMA VE YAZMA ÖĞRETİMİ: SORUNLAR VE ÖNERİLER" SEMİNERİ

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi "İlk Okuma Ve Yazma Öğretimi: Sorunlar Ve Öneriler ” semineri düzenlendi. Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal ve akademisyenler katıldı.

Seminere konuşmacı olarak  Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati AKYOL katıldı. AKYOL,  Metinlerin öğretiminde tematik yaklaşımın benimsenmesi, Bitişik eğik yazının ikinci sınıfın ikinci döneminden birinci sınıfa alınması ve okuma yazmanın öğretimine bitişik eğik yazıyla başlanması, Bitişik eğik yazının öğretimi gereği okuma yazma öğretiminde parçadan bütüne hareket edilmesi, Cümle çözümleme yönteminin bırakılarak, “Ses Temelli Cümle Yönteminin” tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.