‘HİPERTANSİYON FARKINDANLIK HAFTASI’
18.05.2017

‘HİPERTANSİYON FARKINDANLIK HAFTASI’

‘Hipertansiyon Farkındanlık Haftası’ nedeniyle  kamuoyunu hipertansiyon hakkında bilinçlendirmek ve bireyleri düzenli tansiyon kontrolüne yönlendirmek amacıyla konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa; doktorlar ve hastane personeli katıldı. Konferansta  konuşan  Doç.Dr. Aziz KARABULUT, hipertansiyonun öneminden söz ederek, hipertansiyonun yeni çıktığında insanları fazla etkilemeyen, tedavi edilmediği sürece can alan sinsi bir hastalık olduğunu söyledi.

Dr. Karabulut konuşmasını şöyle sürdürdü; “ 20 yaş üzeri nüfusun her üç kişiden birinde, 55 yaş üstü nüfusun da her üç kişiden  ikisinde tansiyon vardır. Tansiyon bütün dünyada en çok ölüm sebeplerinden biridir. “ dedi.