ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİNDE ÖDÜL SEVİNCİ
05.07.2018

ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİNDE ÖDÜL SEVİNCİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), engelli bireylerin üniversite kampüs sınırları içerisindeki eğitimine tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için çalışma yapan üniversiteleri ödüllendirdi. Bu nedenle Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesinde "Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü” tanıtımı için etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Senato Üyeleri,  akademisyenler ve memurlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Reyhan GÜL GÜVEN, “15 Mayıs 2018 tarihinde, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan ödül töreninde Dicle Üniversitesi Kampüsü "Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik Bayrak Ödülü"nü (Mavi Bayrak), "Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü"nü ise (Yeşil Bayrak) Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi almaya hak kazandı” Ödül Töreninde ayrıca Dicle Üniversitesi Kampüsü Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ise Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) aday ödüllerini almaya hak kazandı. Ödülleri, Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan dolayı kazandık.” dedi.

Doç. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN yaptığı konuşmada Dicle Üniversitesinde engellilere yönelik yapılan çalışmaları da anlattı ve destek olan herkese teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray TOPAL ise görüşlerini şu şekilde aktardı:YÖK tarafından "Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü"nü almak bizim için son derece önemlidir. Sağladığımız ortam ve gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetleri ile engelli öğrencilerimizin özgüveni yüksek öğretmenler olmasını amaçlıyoruz. Rektörlüğümüzün şimdiye kadar bu konuda desteklerini esirgemediğini biliyoruz ve desteklerinden dolayı Sayın Rektörüm Prof. Dr. Talip GÜL hocamıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL de 185 üniversite içindeki bazı fakülte ve yerleşkeler için verilen Mekanda Erişim (Turuncu Bayrak) ödülü alan 16, Eğitimde Erişim (Yeşil Bayrak) ödülü alan 7 üniversiteden biri olmanın gururu içinde olduklarını belirterek, “Dicle Üniversitesi olarak özel gereksinimli bireyleri önemsiyoruz. Amacımız Üniversitemizi farklı engel türlerine erişilebilir hale getirmektir. Üniversitemizin tüm birimlerinde eğitsel ve mekânsal alanlarla sosyo-kültürel faaliyetlerde engelsiz üniversite olmak adına gerçekleştirilen tüm projelere desteğimiz devam edecek.”

Etkinlikte, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Yöneticileri YÖK tarafından Ziya Gökalp Eğitim Fakültesine verilen Yeşil Bayrağı göklere çekti.