HASTANEMİZ TARAFINDAN “DÜNYA SEPSİS GÜNÜ” FARKINDALIK KONFERANSI DÜZENLENDİ
14.09.2017

HASTANEMİZ TARAFINDAN “DÜNYA SEPSİS GÜNÜ” FARKINDALIK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Dünya Sepsis Günü nedeniyle farkındalık konferansı düzenledi. Kalp Hastanesi Toplantı Salonu’nda verilen konferansa; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk ALUÇLU, Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep DURSUN, öğretim üyeleri, hemşireler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, 26 Mayıs 2017 tarihinde Cenevre’de gerçekleşen Dünya Sağlık Asamblesinde alınan karar ile sepsis hastalığının önemli hastalıklar listesine alındığını ve 13 Eylül’ün Dünya Sepsis Günü olarak resmen kabul edildiğini söyledi.

KADİROĞLU, Sepsis’in enfeksiyona karşı vücudun verdiği kontrolsüz tepki neticesinde çoklu organ yetmezliğine, şoka, komaya ve ölüme kadar ilerleyen ciddi bir hastalık olduğunu belirterek; “ Dünyada her yıl 30 milyondan fazla kişiyi etkileyen, ortalama 6-7 milyon kişinin ölümüne yol açtığı hesaplanan, görülme sıklığı her yıl %8-13 arasında artış gösteren bu hastalık ülkemizde de önemli bir sağlık problemidir” dedi.

Dünya Sepsis Günü nedeniyle Anastezi ve Reanimasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gönül ÖLMEZ KAVAK tarafından verilen konferansta sağlık personellerine Sepsis hastalığı ile ilgili bilgi verildi.