DİCLE ÜNİVERSİTESİ,'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK’ SEMİNERİ DÜZENLEDİ
15.03.2017

DİCLE ÜNİVERSİTESİ, ‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK’ SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Dicle Üniversitesi Yapı Kulübü ve Rönesans Holding ile ortaklaşa ‘Sürdürülebilirlik’ konulu bilgilendirme semineri düzenledi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık Bölümü öğrencileri ile akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah TOPRAK, “Sürdürülebilirlik, kelime anlamı olarak; çeşitlilik ve üretkenliğin devamlılığı sağlanırken, daimi olabilme yeteneğini korumak olarak tanımlanır. Küresel anlamda kamuoyunun sürdürülebilirlik kavramıyla tanışması Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nun 1087 yılında yayınladığı ‘Ortak Geleceğimiz’ isimli rapor sayesinde oluşmuştur. Bu raporda sürdürülebilirliğin tanımı şu şekilde yapılmıştır: İnsanlık; doğanın gelecek kuşakların gereksinimlerine cevap verme yeteneğini tehlikeye atmadan, günlük ihtiyaçları temin ederek, kalkınmayı sürdürülebilir kılma yeteneğine sahiptir.” dedi.

İnşaat sektörü ile ilgili genel bilgiler veren Rönesans Holding’in Sürdürülebilirlik Bölümü Üst Düzey Yöneticisi Dr. Onur Behzat Tokdemir, sürdürülebilirlik ve yeşil bina kavramlarını tanıttı, enerji etkin ve çevre dostu binaların önemini vurguladı. Dünyadaki LEED, BREEAM, ESTIDAMA gibi yeşil bina sertifika sistemlerine değindi. Rönesans Holding olarak inşa ettikleri yeşil bina projelerden örnekler verdi. Ardından Rönesans Holding’in yeni mimar ve mühendislere yönelik başlattığı kariyer gelişim programı olan “Genç Keşif Programı: Pusula”yı tanıttı ve başvurularda beğendikleri videolardan birkaçına yer verdi. Son olarak öğrencilere sürekli kendilerini geliştirmelerini, buna özellikle zaman ayırmalarını, yabancı dil öğrenmelerini, fark yaratmalarını ve çok çalışmalarını tavsiye ederek seminere son verdi. Öğrencilerin yoğun ilgisinin olduğu bir soru cevap bölümü ile seminer sona erdi. – DİYARBAKIR