DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 1. ÖĞRENCİ KONGRESİ
13.04.2018

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 1. ÖĞRENCİ KONGRESİ

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından 1. Ulusal Öğrenci Kongresi düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen kongreye Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, rektör yardımcıları, bir çok öğrenci, akademisyen ve ilaç firmaları katıldı.

Açılış konuşmalarının ilki Kongre Başkanı Ferhat ÇİĞDEM tarafından gerçekleşti. ÇİĞDEM, kongreyi Türkiye’de eğitim gören Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin kaynaşmasına vesile olması için düzenlediklerini, 350 katılımcı ile alanında deneyimli birçok konuşmacının yer aldığı kapsamlı bir bilim programı hazırladıklarını ifade etti.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ de yaptığı konuşmada bu yıl fakültelerinin ilk mezunlarını vereceklerini belirterek, öğrencilerin mesleğe hazırlanmalarının yanı sıra bilimsel etkinliklerde de yer almaları gerektiğini söyledi.

“Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin ilkini gerçekleştirdiği kongrenin öğrencilere yetkinlik katacağını belirten ERDİNÇ, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Talip GÜL ise bir yıl önce planlanan bir kongreyi hayata geçirmenin mutluluğu içinde olduğunu belirterek, Dicle Üniversitesi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Eczacılık Fakültelerinin en genç fakülte olduğunu ve fakülte olarak en yüksek performanslı Eczacılık Fakülteleri arasında birinci olduğunu söyledi.

“Bilim adamları sizin için ayağınıza kadar gelen bir fırsattır. Sizler için bilgi hazinedir. Yüzlerce kitap okumanın yanı sıra bilim insanlarının tecrübelerinin önemi çok büyüktür” diyen GÜL, Diyarbakır’a gelen tüm öğrencileri şehri iyi tanımaları yönünde bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimleri ile kongrenin açılış programı son buldu. Rektör GÜL ve beraberindekiler ayrıca Diyarbakır fotoğraf sergisini de gezdi. Kongre iki gün boyunca bilimsel sunumlarla devam edecek.