GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ÜNİVERSİTELERİ BİRLİĞİ (ÜNİGAP) TOPLANTISI
13.04.2018

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ ÜNİVERSİTELERİ BİRLİĞİ (ÜNİGAP) TOPLANTISI

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta SARAÇ himayesinde Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde 11 Üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları bir araya geldi.

Yapılan toplantıda GAP İdaresi Başkanı Sayın Sadrettin KARAHOCAGİL'in teklifi ile "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP)" kurularak Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 9 ilde bulunan 11 üniversitenin ve bölgede bulunan Kalkınma Ajansları ile yapacakları işbirlikleri sonucu üniversitelerin ve bölgenin çeşitli alanlardaki potansiyelini artırmaya katkı sağlanması kararı alınmıştı.

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında GAP illerindeki üniversitelerin kamu ve sanayi ile işbirliğini güçlendirmek amacıyla kurulan ve ÜNİGAP,  ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. Toplantıya Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL ve rektör yardımcımız Sayın Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU katıldı.