TEMAPARK ŞANTİYESİ ZİYARETİ
07.03.2018

TEMAPARK ŞANTİYESİ ZİYARETİ

Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı ve Kariyer Planlama Merkezi ortaklığı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Temapark şantiyesine bir ziyaret düzenlendi.

Bu teknik gezi kapsamında; kentteki yeşil alanları arttırmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesi Nazım Hikmet ile Sipan Caddelerinin kesiştiği 34 bin metrekarelik arazide aromatik bahçeler, müzik eşliğinde ışık ve su oyunları, çocuklar için macera adaları, kitap cafe ve spor alanlarının yer alacağı toplam 1383 ağaç ile binlerce çiçek ve bitki dikilmesi planlanan proje alanı hakkında öğrenciler bilgi aldı. Projenin sorumluları tarafından öğrencilere alan ile ilgili detaylı bilgiler verilirken şantiye üzerinde incelemeler yapıldı.

Teknik gezide Öğr. Gör. Talip TURNA, Kariyer Merkezi Uzm. Uğur KAVAL, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Sait KILIÇ , Kent Mobilyaları ve Estetiği Şube Müdürü Peyzaj Mimarı Gülay KUTLU tarafından öğrencilere proje hakkında geniş katılımlı bir brifing verildi.