HEMŞİRELER HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
09.05.2017

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle Dicle Üniversitesi Hastaneleri ile Dicle Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu’nun ortaklaşa düzenlediği Dünya Hemşireler Haftası etkinliği başladı.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı ve Başhekim Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU , İl Sağlık Müdürü Dr. Sait AVAR, Rektör Danışmanı  Hacı YILMAZ, Hastane Müdür ve Müdür Yardımcıları,  Başhemşire, Başhemşire Yardımcıları ve hemşireler  katıldı.

Saygı Duruşu  ve İstiklal Marşı ile başlayan  etkinliğin  açılış konuşmasını  Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhemşiresi Rahime ATLI yaptı. Konuşmasında Dünya Hemşireler gününün  tarihinden söz ederek, “ Hemşireliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu, hemşirelerin ise  sevecen, şefkatli, hoşgörülü ve özverili olduklarını, hemşirelerin din, dil ve ırk gözetmeden görev yaptıklarını belirterek,  hemşirelerin sorunlarını beş ana başlık altında anlattı.

Hedefimiz Okulun Fakülteye Dönüşmesi

Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa KELLE ise,  sağlık sektörünün sürdürülebilmesi için  sağlık sektörüne yatırım yapılması gerektiğini ifade ederek, “Bu kutsal meslek sağlık sektörünün  vazgeçilmez bir mesleği haline gelmiştir.  Hemşireler birçok hastalığın düşürülmesinde ön ayak olmuşlardır. 20 yıllık tarihi olan okulumuz yeni yönetim ile hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Okulumuzun fakülteye dönüşmesi ana hedefimizdir. “ dedi.

“Hemşireler Sağlık Ekibinin Bir Parçasıdır ”

“Özverili, şefkatli ve fedakâr olan değerli hemşirelerimizin Dünya Hemşireler Gününü kutlarım.” diyerek konuşmasına başlayan Başhekim Prof Dr. Ali Kemal KADİROĞLU;  “Sağlık mesleği, organizeli  bir ekip işidir. Bu ekibin bir parçası da hemşirelerdir. Hemşirelik mesleğinin geliştirilmesi, özlük haklarının  iyileştirilmesi gerekir “ şeklinde açıkladı.

“Dicle Üniversitesi’nde Okumak Ve Görev Yapmak Ayrı Bir Önem Taşır “

Programda konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Diyarbakır ve üniversite hakkında bilgi verdi. Dicle Üniversitesi’nde okumak ve görev yapmak ayrı bir önem taşır.“ dedi.

Hemşireliğin  sağlık hizmetinde  en özveri isteyen çok kutsal ve sürekli gelişmesi gereken bir meslek  olduğunu söyleyen GÜL, “Hemşirelik mesleğinin üst seviyeye taşınması gerekir. Bizimde en önemli hedeflerimizden biri, hemşireliğin yüksekokulunu kurmak ve  en üst düzeye taşımaktır.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte travma konusu geniş bir şekilde ele alınarak Psikodrama  ve Grup Terapilerinde Travmanın   Çalışılması  konusunda  bilgiler sunuldu.

Konuşmalar sonunda Dicle Üniversitesi Konservatuarı öğretim elemanları tarafından verilen   müzik dinletisinin  ardından  plaket takdimi ile program sona erdi.

Dünya Hemşireler haftası  çeşitli etkinlik ve konferanslarla devam edecek.