DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE HEP BİR AĞIZDAN ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ SÖYLENDİ
17.03.2017

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE HEP BİR AĞIZDAN ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ SÖYLENDİ

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Kulübü tarafından ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Dinletisi’  düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre merkezinde gerçekleşen dinletiye, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan YAKUBOĞLU, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başta Çanakkale Şehitleri olmak üzere tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla dinleti başladı.

Dinletiyi Hazırlayan Yrd. Doç. Mustafa ŞAHİN, Öğr. Gör. Savaş ÖZTÜRK, Öğr. Gör. Ahmet GÜNDÜZ Sazlar; Ahmet GÜNDÜZ, Bayram TEKİN Kabak Kemane; Arif KARAKAYA, Kaval; Mustafa ŞAHİN, Mey; Savaş ÖZTÜRK Ritim; Serhat TALAY Solistler;Delal Ecem ÇELİK ve Mehmet Ali YİĞİTBAŞ eşliğinde Türk Halk Müziği Korosu, Çanakkale Şehitlerini Anma Dinletisi ile salonda bulunanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi.

Çanakkale Şiirlerinin okunduğu dinletide “Eledim Eledim Höllük Eledim”, “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı”, “Asker oldum Giydim Yelek”, “Sarıkamış Ağıdı” gibi şarkılar hep bir ağızdan söylendi.- DİYARBAKIR