DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULLARINI ISITMAYA DEVAM EDİYOR
12.01.2018

DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULLARINI ISITMAYA DEVAM EDİYOR

Dicle üniversitesi diş hekimliği öğrencileri kendi aralarında kurdukları Minik Dokunuş Platformu ile köy okullarındaki maddi durumu olmayan çocuklara ulaşıyor.

Diş hekimliği öğrencileri adına konuşan Hamdusena  GÜNDÜZ,  yardım kapsamında köy okullarında maddi durumu olmayan çocuklara bot, mont, atkı, bere, eldiven  ve kırtasiye yardımı yaptıklarını, yardımlardaki amaçlarının çocukların kışını rahatça oynayabilecekleri renkli bir mevsime çevirmek ve  onlarla vakit geçirerek, konuşarak olumsuzluklardan nasıl büyük işlerin ortaya çıktığını anlatmak olduğunu söyledi. Ayrıca yardımın her ayağında asistan hocaları Numan ÇETİNKAYA’nın kendilerine büyük destek verdiğini belirtti.

Minik Dokunuş platformu adına konuşan diş hekimliği öğrencisi İbrahim KIRGIN, ilk yardımlarını Dicle ilçesinde Acar mezra okulunda 65, Erzurum’un Tekman ilçesin ’de 15, Van Muradiye Beydağı ortaokulunda 15, Karacadağ’ın Yiğityolu Dr. İlhan Koçtürk ilkokulunda ise 236 öğrenciye yardım yaptıklarını söyledi. Yardımların ileri basamağında ise Siirt’in Pervari ilçesinde Düğüncüler ilköğretim okulundaki 165 öğrenciye ulaşmak olduğunu belirtti.