TIP FAKÜLTESİ AKREDİTASYON SÜRECİ BAŞLADI
06.02.2019

TIP FAKÜLTESİ AKREDİTASYON SÜRECİ BAŞLADI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi(MOTE) akreditasyon süreci saha ziyareti; Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk ALUÇLU, Dekan Yardımcısı, Başhekim Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Anabilim Dalı Başkanları, Öğretim Üyesi temsilcileri ve Öğrenci Temsilcilerinin katıldığı açılış brifingi ile başladı.

Açılış brifinginde konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ufuk ALUÇLU; Tıp Fakültesinde Ekim 2017 tarihinde başlatılan Akreditasyon çalışmaları yaklaşık bir yıl sürdüğünü ve tüm öğretim üyeleri, asistanlar ve öğrencilerin katkılarıyla 31 Ağustos 2018 tarihinde öz değerlendirme raporu hazırlanarak TEPDAD'a sunulduğunu söyledi.

ALUÇLU, TEPDAD Değerlendiricileri tarafından masa başında değerlendirilen Tıp Fakültemiz; Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi standartları çerçevesinde fakültemizde yapılanların anlatıldığı öz değerlendirme raporu aşamasından geçerek, 03-07 ŞUBAT 2019 tarihleri arasında Saha ziyaretiyle değerlendirilecek. Gelen 6 kişilik değerlendirici ekip sahada akreditasyon şartlarının sağladığını onaylarsa Tıp Fakültemiz Akredite edilmiş olacaktır” dedi.