Genç-İmo toplantısı
24.11.2016

İMO Mühendis Adaylarıyla Bir Araya Geldi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesinin desteğiyle Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  öğrencileriyle bir tanışma toplantısı düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Kongre Salonunda gerçekleştirilen programa, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halil Görgün, İMO yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bu gibi etkinliklerin öğrenciler için iyi birer motivasyon olacağını söyleyen Dekan Prof. Dr. Abdullah Toprak, Dicle Üniversitesini tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür ederek, burada okumanın da onlar için bir şans olduğunu belirtti.

Geleceğimizi şekillendiren İnşaat Mühendisliğinin ayrıcalıklı bir alan olduğunu kaydeden toprak, diğer mühendislik alanları ile karşılaştırıldığında, sektörün gelişkinliği sebebiyle İnşaat Mühendisliğine talebin arttığını vurguladı.

Bölüm hakkında bilgiler veren Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Halil Görgün, araştırma yapmak, dünya standartlarında eğitim vermek ve bu alanda bilimsel bilgi ve tecrübeyi öğrencilere ve topluma iletmenin de İnşaat Mühendisliği Bölümünün hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye’de, İnşaat Mühendislikleri arasındaki en köklü bölümlerden biri olan Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinde; yapıda beton gibi sağlam, hidrolikte su gibi akan, geoteknikte ayakları yere basan ve ulaştırmada da önüne çıkan her türlü engeli aşan inşaat mühendisleri yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Görgün, daha kaliteli mühendisler yetiştirmeyi sağlayacak ve eğitimin Avrupa’da denkliği anlamına gelecek MÜDEK akreditasyon çalışmalarına  en kısa zamanda başlamayı planladıklarını açıkladı.

Tanışma toplantısında söz alan İMO Yönetim Kurulu Sekreteryası Rojda Varhan ise, TMMOB ve İMO’nun işleyişi hakkında bilgi verdi.

Program sonunda öğrencilere İMO tarafından birer akıllı hesap makinası hediye edildi. Program, verilen kokteyl ile sona erdi.

Haber: Rengin Sütçü / Foto: Faysal Özdemir / Kamera: Murat Avcıl