ÜNİVERSİTEMİZDE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ, ŞEHİTLERİ ANMA KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
14.07.2017

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinlikleri kapsamında yapılan programlara bir yenisi daha eklendi.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Basın mensuplarının katılımıyla “15 Temmuz Şehitleri Anma Kardeşlik ve Dayanışma Buluşması” gerçekleşti. Üniversitemiz havuz başı sosyal tesislerinde gerçekleşen buluşmada Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Dekanlar kentte hizmet yapan STK temsilcileri ile basın mensuplarını ağırladı.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı buluşmada şehitlerin ruhu için Kur’an-ı Kerim okundu. Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL yaptığı açılış konuşmasında; Ülkemizde bir daha 15 Temmuzların yaşanmamasını temenni ederek, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dik duruşu, milletin güç ve iradesi ile aslında bir işgal girişimi olan bu darbe kalkışmasının püskürtüldüğünü ifade etti.

GÜL, ayrıca üniversite, eğitim kurumları, STK, basın, esnaf ve sair toplumun bütün kesimlerinden herkesin birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile devlete sadakat içinde millete hizmet ve vatana sahip çıkma hassasiyeti içinde olmasının önemine vurgu yaptı.

STK temsilcilerinin de söz aldığı buluşma, güzel bir kaynaşma vesilesi olarak değerlendirildi.