Mimarlık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projesi
09.11.2017

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Diyarbakır Çocuk Hizmetleri bünyesindeki çocuk merkezini ziyaret etti.

7-12 yaş çocuklara "hayalimdeki ev "konulu resim  etkinliği düzenlenen ziyarette, çocuklara hediye edilen kırtasiye ve resim malzemeleriyle hayallerindeki evi çizmeleri istendi. Çalışma ile minik ellerin, mimarlığı anlamaları yanında duygu ve düşüncelerini çizgiler yoluyla aktarabilmelerine olanak sağlamış, paylaşımların gücünü ve önemini ortaya çıkardı.

Merkezdeki eğitimciler, bu tür paylaşımların özellikle bu gruptaki çocukların kişisel eğitimlerinin yanı sıra ruhsal gelişimlerine de önemli katkılar sağladığını ifade ederek, Mimarlık Fakültesi’nin bu etkinliğinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.