ÖSYM EN BAŞARILI ÜNİVERSİTELERİ AÇIKLADI
27.07.2018

ÖSYM EN BAŞARILI ÜNİVERSİTELERİ AÇIKLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre en başarılı üniversiteler açıklandı. Dicle Üniversitesi, Coğrafya öğretmenliği ve Sosyal bilgiler öğretmenliğinde ilk beşe girdi.

ÖSYM''nin internet sitesinde, sınavlara yönelik bu yılın sekizinci değerlendirme raporu yayımlandı. Rapora göre, öğretmen kadrolarına atamalarda kullanılan KPSS ÖABT, 16 alanda uygulanıyor. Atamalarda kullanılan KPSSP121 puanının hesaplanmasına KPSS ÖABT sonucunun yanında KPSS genel yetenek ve genel kültür ile KPSS eğitim bilimleri testlerinde adayların aldıkları puanlar etki ediyor.

Sınava katılanların yüzde 69'u kadın, yüzde 31'i erkek adaylardan oluştuğu bildirildi.