DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE “ENGELSİZ ATÖLYE” ÇALIŞMALARI BAŞLADI
03.12.2018

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE“ENGELSİZ ATÖLYE” ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yüksek Öğretim Kurulundan Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) ödüllerini almış olan Dicle Üniversitesinde özel gereksinimli öğrencilere yönelik “Engelsiz Atölye” çalışmaları ebru sanatı etkinliği ile başladı.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN, görüşlerini şu şekilde aktardı: “Engellilere sağlanan imkân ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber; insana verilen değer ve önemin yansımalarıdır. Yapacağımız atölye çalışmaları ile öğrencilerin, yaşamlarında sosyal, kültürel ve sanatsal yönden gelişecekleri deneyimler kazanmalarını amaçlamaktayız. Ebru, dans, tiyatro, akıl oyunları ve müzik çalışmalarının yapılacağı “Engelsiz Atölye” çalışmaları eğitim- öğretim yılının sonuna kadar devam edecek.”

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde ve düzenlenen etkinliğe katılan engelli öğrenciler ve Engelli Öğrenci Danışmanı Emine FİDAN ebru yaparak keyifli vakit geçirdi. Atölye çalışmasında Anadolu El Sanatları Topluluğu Ebru Sanatı Eğitmeni Nuray HATTAPOĞLU öğrencilere önce ebru sanatının yapılışını uygulamalı bir şekilde anlattı ardından öğrencilerin de aktif olarak ebru sanatını yapmasını sağladı. Öğrencilerimizin de etkinlikten duydukları memnuniyet eserlerine yansıdı.