METİN KÜLÜNK DİYARBAKIR'DA KONUŞTU
03.03.2017

METİN KÜLÜNK DİYARBAKIR'DA KONUŞTU

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk,Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde “Tarihin Öznesi Olma Yolunda Türkiye” başlıklı bir konferans verdi.

Külünk konferansta, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, Mülki Erkân ile STK Temsilcileri, Öğrenci ve Vatandaşlarımızdan oluşan kalabalık bir gruba hitap etti.

Genellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin bölgesindeki jeostratejik konumu ve çevresinde meydana gelen olaylar, yurt içindeki terör faaliyetlerinin amaçları gibi konular üzerinde konferanslar veren Külünk, Dicle Üniversitesindeki konuşmasında da özellikle Diyarbakır, FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi örgütlerin insanlarımızı ayırmaya dönük faaliyetleri, Diyarbakır’ın Türkiye için önemi ve Türkiye’nin de coğrafyasındaki belirleyici rolü konularında açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin merkez güç olmasının yolunun Diyarbakır'ı, Gaziantep'i, İstanbul ile birlikte düşünmekten geçtiğini söyleyen Külünk, “Tarih Türkiyesiz şekillenemez, dünya sistemi de Türkiyesiz şekillenemez. Eğer 15 Temmuz’da başarılı olsalardı, bölgedeki Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. FETÖ, PKK ve DEAŞ üçlüsüyle birlikte bu coğrafyada yaşayan, toprağına ve vatanına sadık Müslüman Kürtleri katledeceklerdi. O gecenin hedeflerinden biri de Türkler ve Kürtleri birbirinden ayırıp ülkeyi yaşanmaz hale getirmekti.” Dedi.

Toplumun kültürel manada ayrıştırılmak istendiğine dikkat çeken konuşmacı, birilerinin Diyarbakır'ı İstanbul'dan koparabilir miyim hesabı içinde olduğunu belirterek Avrupa Birliği’nin inşa etmeye çalıştığı medeniyet projesinde bizzat kendisinin finansal diktatörlüğe dayalı tek tipçi bir yaklaşımda olduğunu, Avrupa’nın çok kültürlü çok dilli bir yapıyı, Avrupa’daki Müslümanların varlığını dahi hazmetmeden Diyarbakır ile ilgili, ülkemizdeki kültürel bütünlükle ilgili konuşma hakkı bulunmadığını ifade etti.

Vatikan’ın tarih boyunca hedefinin İslam dünyasını sömürmek olduğunu dile getiren Külünk, “Biz Türkiye ve Diyarbakır’a Brüksel ve Washington üzerinden bakamayız. Biz Diyarbakır’a Kandil'den de bakamayız. Biz Diyarbakır’a İstanbul’dan bakarız ve İstanbul’a da Diyarbakır’dan bakarız. Bu iki şehir birbirinden ayrılamayan iki şehirdir." diye konuşarak kültürel birliğe vurgu yaptı.

Türkiye’nin yüzyıllardır benzer saldırılar altında yaşadığına dikkat çeken Külünk, “Bir daha ülkemizi çökertme rüyaları görmeleri mümkün değil. Biz o senaryoları Çanakkale’de ve Malazgirt’te tarihin çöplüğüne attık. Çünkü Müslüman Kürt ve Türkler şunu biliyorlar: Bu coğrafyada Türkler ve Kürtler, İslam ile Müslüman kimliği temelli Selahaddin Eyyûbi ve Yavuz Han çizgisinde birbirleriyle varlıklarını tahkim ettiklerinde bu coğrafyada barış düzeni kurulacaktır.” Dedi.

Terör örgütü PKK’nın emperyalistlerin uşaklığını yaptığını kaydeden Külünk,”Sen Diyarbakır Belediyesinin maddi imkanlarını,Diyarbakır halkının parasınıo terör örgütünün, Kandil'in kurdurduğu şirketler üzerinden,gasp edeceksin, ondan sonra küresel baronların emrinde Türkiye’de çukur kazdıracaksın ve Kürt halkının geleceğini çukura düşürmek isteyeceksin. Bu plan tutmadı ve tutmayacak.” Diye konuştu.

Konferansta sözü yaklaşan referanduma getiren Metin Külünk,  Diyarbakır’ın referandumda alnının akıyla çıkacağını belirterek, FETÖ, PKK ve DEAŞ’ın aynı adreslerin örgütleri olduğunu, üçünün de vazifesinin İslam’ı tasfiye etmek ve Türkiye'yi çökertmek üzerine olduğunu ifade etti. Külünk, bu ülke hepimizin gözünün nurudur, Diyarbakır vatanseverliğin adresi olan şehirdir, Diyarbakır halkı bu topraklarda bayrağının savunucusu olan şehirdir diyerek sözlerini tamamladı