MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ECZACILIK FAKÜLTESİNDE ANILDI
14.03.2019

MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ECZACILIK FAKÜLTESİNDE ANILDI

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından İstiklal Marşımızın kabulünün 98.yıldönümü vesilesiyle “ MİLLETİN SESİ MEHMET AKİF”   adlı konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personeller katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programda Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan istiklal marşımızın 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün anlam ve önemine değinerek, ”Yaklaşık bir asır önce savaş koşulları altında milli şairimiz Mehmet Akif tarafından kaleme alınan istiklal marşımızın her mısrası bağımsızlık mücadelemizin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koymakta ve her okunuşunda aynı hissiyatı yaşatmaktadır” dedi.

İstiklal marşının 10 kıtasının yer aldığı video gösterimi sonrasında Dicle Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bedrettin KOLAÇ’ın “Tarihi yönüyle istiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy “ konulu sunumu gerçekleşti. KOLAÇ, sunumunda Mehmet Akif’in hayatını ve istiklal marşının yazıldığı dönemi ve sonrasındaki tarihi gelişimleri anlattı.

Konferans, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral ERDİNÇ’in, Dr. Öğr. Üyesi Bedrettin KOLAÇ’a teşekkür belgesi sunumu ile sona erdi.