KARDİYOLOGLAR DİYARBAKIR’DA BİR ARAYA GELDİ
12.02.2018

KARDİYOLOGLAR DİYARBAKIR’DA BİR ARAYA GELDİ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Kardiyoloji Derneğinin birlikte organize ettiği “Sol Ana Koroner ve Bifurkasyon Toplantısı” yapıldı.

Diyarbakır da yapılan Sol Ana Koroner ve Bifurkasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp Hastanesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin TOPRAK; “ Kardiyoloji anabilim dalımızda şuana kadar  eğitim, araştırma konularında elimizden geleni yaptık. Genç arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.  Onlar sayesinde iyi bir ivme kazandık. Hem merkezimiz hem de çevremizdeki tüm arkadaşlarımız zor koşullarda büyük bir özveri ile gün geçtikçe daha iyi bir şekilde çalışmalarını yapmaktadır.  Toplantılar açısından Diyarbakır verimli bir yer. Hem üniversite, hem kardiyoloji alanında nerdeyse gün başına birden fazla bilimsel etkinlik düşüyor. Kardiyoloji alanında bizim burada çok sayıda toplantılar yapıldı” dedi.

Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Enver ATALAR da konuşmasında, toplantıya ev sahipliği yapan Dicle Üniversitesi’ne teşekkür ederek; “ Gerçekten bu toplantı küçük bir kongre havasında yapılıyor.   Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim.  Bu durum önümüzdeki yıllarda burada yeni toplantılar yapmak için bizi heveslendiriyorlar. Birçok ilde böyle toplantılar yapıyoruz.  Diyarbakır’dan böyle bir talep geldiğinde çok sevindik. Benim girişimsel kardiyoloji birliği başkanı olarak yapmayı istediğim ya da vurgulamak istediğim şeylerden  bir tanesi da doğru işler yapmamız. Girişimsel kardiyologlar olarak fazlasıyla özverili  çalışıyoruz.  Hatta abartıyoruz.  7/24 çalışan başka bir meslek grubu yoktur.  Ama her zaman doğru çalışalım İnşallah hepimiz için iyi bir toplantı olur” şeklinde konuştu.

Sunumlar oturum halinde yapıldı. Prof. Dr. Enver Atalar ve Prof. Dr. Nizamettin Toprak’ın Başkanlığını yaptığı birinci oturumda D.Ü. Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Faruk ERTAŞ, Bifurkasyon Lezyonlarına Teorik Yaklaşım konusunda sunum yaptı.

Panelistler tarafından yapılan ikinci oturumunda “ Ana Kornea Lezyonlarına Yaklaşım”, Üçüncü oturumda ise “Kompleks Koroner  İşlemlerde  Anfiagregan  Antikagregan” konularında sunum yapıldı.