GÖRME ENGELİ ÖĞRENCİLER İÇİN “KİTABIMI DİNLİYORUM PROJESİ “
05.02.2019

GÖRME ENGELİ ÖĞRENCİLER İÇİN “KİTABIMI DİNLİYORUM PROJESİ “

Görme engelli öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklemek amacıyla Dicle Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi önderliğinde gönüllü okuyucular tarafından ders kitapları, romanlar, ders notları ve sınavlara hazırlık kitapları sesli kitap haline getirildi. Bu kitaplar CD halinde görme engelli öğrencilere teslim edildi.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN “Kitabımı Dinliyorum Projesi, kapsamında Merkezimiz tarafından gönüllü öğrencilerimize gönüllü okuyuculuk semineri verildikten sonra kitaplar sesli hale getirildi. Projemiz, görme engelli öğrencilerimizin basılı kaynaklara sınırsızca erişimini sağlamayı amaçlamakta ve öğrencilerimizin eğitim hayatlarını kolaylaştırıp derslerinde daha başarılı olmalarını sağlamaktadır. Beş yıldan beri devam eden projemizde yaklaşık 100 kitap, gönüllü öğrenciler tarafından okundu. Sesli kitaplar dışında Dicle Üniversitesinde merkezi kütüphanede görme engellilerin ihtiyaç duyduğu her türlü ders notu, kitap gibi yazılı materyal  Braille (kabartma) baskısı alınabilmekte ve böylece görme engellilerin okumasına olanak sağlanmaktadır. Projemize emek veren gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.