YÜKSEKOKULUMUZ MÜDÜRÜ PROF.DR.MUSTAFA KELLE'NİN MEZUNİYET MESAJI
06.06.2017
Sevgili genç mezunlar;

Yaz sıcaklarının kendini iyice göstermeye başladığı ve eğitim-öğretim döneminin sonuna gelindiği bu günler; tüm eğitim kurumları için olduğu gibi bizler için de son derece karmaşık ve sıcak duyguların yaşandığı çok özel, unutulmaz ve oldukça anlamlı günlerdir. Bir taraftan üniversite yaşamının sona eriyor olması ve ayrılık duygusunun yol açtığı hüzün, diğer taraftan zoru başararak onurlu ve kutsal bir mesleğe sahip olmanın verdiği özgüven ve gurur.
        Oldukça zorlu eğitim öğretim sürecinin sonunda mesleki ve sosyal anlamda elde ettiğiniz bütün bilgi, beceri ve tecrübeleri şimdi sergileme zamanı geldi. Zaman içerisinde, bütün bu birikimlerinizin önemini ve değerini yaşayarak daha iyi anlayacaksınız. Bugün hayatı farklı bir pencereden bakabilme hakkını ve şansını kazanıyorsunuz. Yani profesyonelliğe doğru adım atıyorsunuz. Kendinizi ve tüm ailenizi bugüne özel ödüllendirin ve bu günün sizler için hayatınızın bir dönüm noktası olduğunu hiç unutmayın.
        Mezuniyet töreninde yapacağınız hemşirelik andınıza sonuna kadar sadık kalacağınızdan hiç kuşkum yok. Mesleki hayatınızda hastalarınıza karşı sevgi, saygı, şefkat, merhamet, adalet ve hoşgörünüzü kısacası insani duygularınızı hep içinizde canlı tutun. Çünkü bu duygular sizlere ileride yüz yüze kalabileceğiniz her türlü zorluklar ve olumsuzluklar karşısında direnç göstermenizde ve ayakta kalmanızda en büyük yardımcınız olacaktır.
       Küçük bir tavsiye de, arkadaşlarınız ve hocalarınız ile bağlantılarınızı koparmayın ve onlarla daima iyi ilişkilerinizi sürdürmeye çalışın. Mesleğinizi icra ederken hastalarınıza güler yüzlü,  nitelikli sağlık ve bakım hizmeti vermeye özen gösterin. Hastalar arasında hiçbir ayrıma asla tenezzül ve müsaade etmeyin.
       Her ne kadar sizlerle olan birlikteliğimiz  kısa bir dönemi kapsamış olsa da, son dönemde düzenlenen birçok bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde aranızda olma şansını yakaladım. Sizlerin ne kadar bilinçli, özverili, saygılı ve güzel ahlaklı bireyler olduğunuzu, kısacası mesleki anlamdaki kriterlerle tamamen örtüştüğünüzü yakından gördüm. Bu sebeple sizleri ve değerli ailelerinizi ayrıca kutluyorum.
       Çok kıymetli velilerimiz, Bana göre en büyük takdiri ve iltifatı sizler hak ediyorsunuz sizleri gönülden kutluyorum. Hayata gözlerini açtığı andan itibaren çocuklarınızı yaşama hazırlamak için yaptığınız fedakarlıklar, onlara hiç hissettirmeden çektiğiniz sıkıntılar nihayet sona ermek üzere. Çünkü bizler çocuklarınızın tam donanımlı olarak yetişmesi için elimizden geleni yaptık. Bu gün, sizden emanet aldığımız çocuklarınızı, iş bulma kaygısı olmayan profesyonel bir mesleğin üyeleri olarak teslim ediyoruz. Onlarla gerçekten gurur duyabilirsiniz.
      Son sözlerimi, pozitif ayrımcılık yaparak çok değerli hocalarımıza kullanmak istiyorum. Birikimleri, deneyim ve tecrübeleri ve daima dik duruşları ile öğrencilerimize bilimsel, sosyal ve kültürel açıdan çok şey kazandırdıkları ve onlara çok iyi birer örnek ve rehber oldukları ortadadır. Kendileriyle ne kadar övünsek azdır. Katkılarından ve özverili emeklerinden ötürü başta yönetim ekibimiz olmak üzere tüm akademisyen hocalarımıza ve yüksekokulumuzun adeta görünmez kahramanları diyebileceğimiz idari personelimize huzurlarınızda tebriklerimi ve şükranlarımı sunarım.
      Sevgili Gençler; hepinizi en içten duygularla gönülden tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamınızda ve meslek hayatınızda sağlıklı, başarılı, huzurlu ve mutlu bir gelecek diliyorum. Yolunuz, şansınız ve bahtınız her daim açık olsun.

Prof.Dr.Mustafa KELLE