Muafiyet Başvuru Duyurusu
14.09.2017

D.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ

MUAFİYET BAŞVURU DUYURUSU (2017 Güz)

< MUAFİYET BAŞVURU TARİHLERİ: 18-29 Eylül 2017

Bu tarihten sonra -mevzuat gereği- başvuru kabul edilmeyecektir.

< MUAFİYET İTİRAZ BAŞVURU SÜRESİ: Mevzuat gereği muafiyetlerin otomasyona işlemesinden sonra üç gündür. Bundan sonra yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir. Bu nedenle muafiyet başvurusu yapan öğrencilerin, muafiyetin otomasyona işlenmesinden sonra kontrol edilip eksik veya hata varsa zamanında itiraz etmeleri gerekmektedir.

< BAŞVURUSUNDA BULUNABİLECEKLER: Mevzuat gereği sadece birincisi sınıfın ilk dönemine başlayanlar ve bu dönem yatay geçişle gelen öğrenciler

< MUAFİYET BAŞVURUSUNDA DİKKAT EDİLECEKLER

-          Muafiyet başvuruları öğrenci işlerine yapılacak ve başvuruda muafiyet komisyonunun hazırladığı formlar kullanılacaktır. Öğrencilerin bu formlarda daha önce almış ve başarmış oldukları derslerin adını, kredisini ve notunu muaf olmak istedikleri derslerin karşısına yazacaklardır.

-          Öğrencilerin durumuna göre dört çeşit muafiyet formu hazırlanmıştır:

1) DİĞER (Yatay geçiş/İLH harici fakültede okumuş)

2) AÖF İLH Önlisans-ESKİ (Yıllık) [Bu formda alınan derslerin adı ve kredisi fakültemizdeki dengi derslerin karşısına yazılmıştır, öğrenci sadece ders notunu yazacaktır]

3) AÖF İLH Önlisans-YENİ (Dönemlik) [Bu formda alınan derslerin adı ve kredisi fakültemizdeki dengi derslerin karşısına yazılmıştır, öğrenci sadece ders notunu yazacaktır]

4) İLİTAM

Her öğrenci kendi durumuna uygun formu dolduracaktır.

-          Eksik belge ile yapılan başvurular ve eksik veya yanlış doldurulan formlar değerlendirilmeyecektir.

-          En geç 10 akademik yıl öncesine kadar almış ve başarmış oldukları derslerden muaf olmak için başvurabilirler. Ortak zorunlu derslerden olan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve İngilizce dersleri için 10 yıl şartı aranmamaktadır.

DU.muafiyet-intikabak esaslari
DUIF.Denk.olan-olmayan.dersler.listesi