14 MART TIP BAYRAMI DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE COŞKUYLA KUTLANDI
14.03.2017

14 MART TIP BAYRAMI DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE COŞKUYLA KUTLANDI

Dicle Üniversitesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Program düzenledi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen Programa Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Prof.Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, Prof.Dr. Ali Kemal KADİROĞLU Genel Sekreter V. Yrd.Doç.Dr. Kenan YAKUBOĞLU, akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Veysi AKPOLAT, “ Ülkemizde 14 Mart 1827, Modern Tıp Eğitiminin başlangıç günüdür. Her 14 Mart Tıp Bayramında olduğu gibi biz hekimler bu günde bir yandan Ülkenin sağlık sorunlarını, çözüm yollarını ve bu konudaki önerilerimizi dile getirip, özlük haklarımıza dikkat çekerken diğer yandan da düzenlenen sosyal etikliklerde birkaç saatte olsa birlikte olup bir yılın yorgunluğunu atmayı, moral ve motivasyon kazanmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, “Bizleri usta-çırak disipliniyle yetiştiren, bilimsel düşünmeyi ve her zaman hasta odaklı çalışmayı öğreten, ayağımız tökezlediğinde her zaman bize yol gösterici olan, hekimliğin bir sanat olduğunu ve hastayı bir olgu olarak değil bir insan olarak görüp şefkatli bir sanatkar edasıyla hukuka ve hasta haklarına riayet ederek tedavi etmeyi öğreten, her biri bizler için ayrı birer değer olan ve bugünlere gelmemizde büyük emeği olan hocalarımıza en kalbi şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek, tüm sağlık çalışanlarının ve doktor adayı öğrencilerin tıp bayramını kutladı.

Prof.Dr. İsmail TOPÇU “Geçmişten Günümüze Tıp” , Prof.Dr. Mustafa ÖZKAN “Tıp ve Ruh Sağlığı” sunumlarını yaptı.

Sunumlardan sonra Dicle Üniversitesi bünyesinde çalışan ve hizmette 30 yılını doldurmuş sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi verildi.

Konuşmaların ardından Kokteyl ve Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı müzik grubu müzik dinletisi gerçekleştirdi. Akşam vakti sahne alan Dicle Üniversitesi Modern Dans Topluluğu, dans gösterisiyle izleyenlerden büyük alkış aldı. Geceye katılan sağlık çalışanlarının çok eğlendikleri gözlemlendi. 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen Tıp Fakültesi sınıflar arası Masa Tenisi, Futbol ve Satranç Turnuvalarında dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi. – DİYARBAKIR