“KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER İMKÂNLARI VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ”
05.10.2018

“KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER İMKÂNLARI VE MÜLAKAT TEKNİKLERİ”

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Kamu ve Özel Sektörde Kariyer İmkânları ve Mülakat Teknikleri” konulu konferans düzenledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Pamukkale Üniversitesi Mali Hukuk A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Ersan ÖZ, konuşmacı olarak katıldı.

Dinleyenlere, kariyer planlamasını yaparken zirveye ulaşmanın yollarını ve başarı yöntemlerini anlatan ÖZ, “Başarılı olmanın ilk şartı hayatı iyi planlamaktır. Mezun olduğunuzda neler yapacağınızı, hangi mesleklerde yükselmek istediğinizi planlamalısınız.” dedi.  ÖZ, Kamu, özel ve serbest meslek ve girişimcilik yönündeki kadrolar hakkında katılımcıları bilgilendirerek bu kadroların kariyer olanaklarını değerlendirdi.

Prof. Dr. Ersan ÖZ, özellikle kamu sektöründe istihdam olanakları ve meslek tanıtımları hakkında bilgi vererek bu meslekler için girilmesi gereken sınavların içerikleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Daha sonra mülakat teknikleri hakkında bilgiler veren ÖZ, iş görüşmesine giden birinin yapması ve kaçınması gereken davranışları canlandırılan bir mülakat örneğini uygulamalı olarak gösterdi.