DEVLET KONSERVATUARI HALK OYUNLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ROMANYA’DA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL ETTİ
04.08.2017

Romanya’nın Bistrita şehrinde düzenlenen 22. Uluslararası "Nunta Zamfirei" Festivaline katılan Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü öğrencileri Diyarbakır’a döndü.

Toplam 11 ülkenin katıldığı festivalde öğrencilerimiz, 28-29 Temmuz 2017 tarihlerinde çeşitli meydanlarda yöresel oyunlarımızı sergilediler. 30 Temmuz 2017 tarihinde festival alanında 45 dakikalık "Hoş Diyar" isimli oyunlarıyla festivali seyretmeye gelen konukları büyülediler.

31 Temmuz günü son gün gala programında ise geleneksel Diyarbakır oyunlarını sergileyen Devlet Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü öğrencileri festivali tamamlamış oldular.

Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Halk Oyunları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN, iki öğrencimiz ile birlikte Bistrita Belediye Başkanını ziyaret ederek, Dicle Üniversitesi adına Türk Bayrağımızı, üniversitemizin flamasını, üniversitemizin isminin yazılı olduğu bakır tabağı, yöresel kahve fincanı takımını takdim etti.