12-18 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER HAFTASI
16.05.2019

12-18 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER HAFTASI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimlik Sosyal Komite tarafından 12 – 18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kalp Hastanesi Konferans salonunda yapılan etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU, Başhekim yardımcıları, Öğretim üyeleri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU “Tıp sanatının icra edilmesinde hafta sonu, tatil, gece ve gündüz demeden insan hayatını kutsal kabul ederek verilen görevleri halka hizmet hakka hizmettir anlayışıyla fedakârca, cefakarca yerine getiren hemşirelerimiz sağlık ekibinin yardımcı unsuru değil asli unsurlarıdır” dedi.

Daha sona söz alan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhemşiresi Rahime ATLI ise Hemşirelik mesleğinin kavramsal bilgi ve beceri içeren uygulamalı bir sağlık disiplini olduğunu belirterek; “Hemşirelik mesleğinin doğasında insana saygı ve insan haklarına değer verme olup mesleki faaliyetleri birey, aile ve topluma yöneliktir. Toplumun hemşirelik mesleğine bakış açısı yıllar içeresinde değişime uğramıştır, önceleri hemşireler toplumda şifa verici, iğneci, pansumancı, tansiyon ölçer gibi ifadelerle bağdaştırılmış, günümüzde ise hemşireler sağlık ekibi içinde bakım verici, karar verici, hasta haklarını koruyucusu, gözetici ve savunucu, rehabilite edici, eğitimci ve yönetici gibi birçok rol ve işlevleri vardır” dedi.

Kıdemli hemşirelerden Zeynep ALTAŞ ve Leyla ÇİÇEK ‘in konuşmalarının ardından 30 yılını tamamlamış hemşirelere plaket takdim edildi. Etkinlik hemşirelerle ilgili çeşitli videolarının gösterimi, Hemşire Hüseyin ELBAHADIR’ın Stand-up gösterisi, başhekimlik sosyal komite müzik grubunun mini konseri ,çekiliş ve hediyelerinin dağıtılmasıyla sona erdi.