DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KOŞUSU’NU ŞUBATHAN KAZANDI
07.11.2018

DİCLE ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ KOŞUSU’NU ŞUBATHAN KAZANDI

Türkiye Jokey Kulübü tarafından Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi adına düzenlenen "1. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu" yapıldı. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Türkiye’nin bu alandaki dokuzuncu fakültesi olarak 1992 yılında kurulmuştur. Veteriner Fakültesi’nde “At Veteriner Hekimliği”ni özendirmek amacıyla 2016 senesinde bir işbirliği protokolü imzaladı. Fakülte adına 6 Kasım Salı günü düzenlenen (Şartlı-5/DHT) koşu Diyarbakır Hipodromu’nda gerçekleşti.

1. Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusuna, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Aydın Ketani, AK Parti İl Başkanı S. Serdar Budak, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik, Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

1.Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu, ilk kez bu yıl düzenlenen yarışı; son düzlüğe çıkılırken aldığı liderliği, farkı devamlı arttırarak koruyan ŞUBATHAN (Erbeyim - Benze / Birader) kazanmayı başardı. Hüseyin Altunkılıç idaresinde piste çıkan 9 yaşındaki kır erkek safkanın sahibi Mustafa Yardımcı, yetiştiricisi ise Mehmet Camuz’du.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibine vekâleten Kazım Yıldız’a kupayı Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Aydın Ketani takdim etti.