16. YÜZYILDA DİYARBEKİR’DEKİ KÖYLERİN HANELERİN BÜYÜKLÜKLERİ; SOSYAL VE EKONOMİK SONUÇLAR'' KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
21.04.2017

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilimsel ve Kültürel etkinlikler kapsamında '' 16. yüzyılda Diyarbekir’deki Köylerin Hanelerin Büyüklükleri; Sosyal ve Ekonomik Sonuçlar'' konulu Konferans düzenledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan Konferansa; Fakülte Dekanları, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih ERPOLAT konu ile ilgili yaptığı açıklamada; 16. yüzyıldaki bu bilgilere o günkü tahrir defterlerinden, birçok bilgiye ulaşabildiklerini belirterek sadece kadın nüfusu hakkında net bir bilgiye sahip olamadıklarını söyledi.

Konferansta; tahrir defterleri ve ilgili konular detaylı bir şekilde ele alındı.