DİCLE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖZEL EĞİTİME DESTEK
04.10.2018

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖZEL EĞİTİME DESTEK

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi tarafından Diyarbakır ve çevre illerde bulunan birçok okuldaki özel eğitim sınıflarına eğitim materyali desteğinde bulunuldu. Yaklaşık bir yıl boyunca Öğr. Gör. Mehmet BİRGEN danışmanlığında  Okul Öncesi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan eğitim materyalleri ihtiyacı olan okullara dağıtıldı.

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN, “Amacımız özel gereksinimli öğrencilerin eğitim ortamlarının kalitesini artırıp  öğrenmelerini daha kolay hale getirmektir.  Engelli bireylere yönelik çalışmalarımız devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Öğr. Gör. Mehmet BİRGEN ise, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu materyaller hem özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler, hem velileri hem de öğretmenlerin işini kolaylaştıracak ve zevkli hale getirecektir.” dedi.