2017-2018 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Yapıldı
16.05.2018

Adalet Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr .Öğr.Üyesi. Ömer ERGÜN, Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Bedrettin KOLAÇ Rektör Danışmanı Dr.Öğr.Üyesi Yılmaz YÖRDEM, Genel Sekreter Dr.Kenan YAKUPOĞLU Akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Adalet MYO Mezuniyet Töreni, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Ardından Adalet MYO’nun tanıtım filmi gösterildi. Törenin açılış konuşmasını yapan D.Ü.Adalet MYO Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Ömer Ergün, mezuniyet sevincimize ortak olan ve bizleri yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ederim. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılını geride bırakmak üzereyiz, böylesine bir sevinci yaşamak siz öğrencilerimizin en tabi hakkıdır” dedi.

Konuşmasında 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılının kendileri için verimli ve dolu dolu geçtiğini ifade etti. Meslek yüksek okulunun açılış dersinin Prof.Dr.Fazıl Hüsnü Erdem tarafından “Toplumsal Hayatta Hukukun Yeri “konulu bir dersi ile açtıklarını ve daha sonra öğrencilerin sosyal ve kültürel olarak gelişmelerini sağlamak amacıyla 5 konferans ve iki seminer programı düzenlediklerini ifade etti.

Adalet Meslek Yüksek Okulu Olarak, akademik ve bilimsel hayata bir katkı sunmak amacıyla, bilimsel çalışmaların yer aldığı, akademik kriterlere uygun olarak çıkarılan Dicle Adalet dergisini çıkardıklarını ifade eden Ergün, Türkiye de var olan Adalet Meslek Yüksek Okulları içinde bilimsel kriterlere uygun yayın yapan ikinci Adalet Meslek Yüksek Okulu olduklarını ifade etti.

Adalet Meslek Yüksek Okullarının en fazla tercih edilen meslek yüksekokulları olduğunu, bunun da özellikle Hukuk Fakültelerine geçmek için bir basamak olduğunu ifade etti. Geçen yıl mezun olan öğrencilerimizden dikey geçiş sınavları ile hukuk fakültelerine geçenler olduğunu ifade etti.