DİYARBAKIR TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU “ ÇEVRE VE YABAN HAYATI KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDİYOR” ADLI TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ
07.03.2018

DİYARBAKIR TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU “ ÇEVRE VE YABAN HAYATI KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDİYOR” ADLI TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

Üniversitemiz Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri, üniversitemizin kampüs alanındaki Kabaklı Göleti’ne teknik gezi düzenledi. Gerçekleşen teknik geziye Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü, Bahçe Tarımı Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Medet KORKUNÇ, Bahçe Tarımı ile Tohumculuk Programı 1. sınıf öğrencileri katıldı.

Diyarbakır Tarım Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Dr. Medet KORKUNÇ öncelikle ekoloji ve çevre hakkında öğrencilere genel bilgiler verip sulak alanların yaban hayatı için olan önemini vurguladı. Yakın bir zamana kadar pek çok canlı türünü barındıran göletin hem su kalitesindeki hem de çevresindeki kirliliğe bağlı olarak oluşan tablonun iyileştirilmesi için farkındalık yaratmamız gerektiğini belirtti. Bu bağlamda Rektörlüğümüz tarafından yürütülen göletin rehabilite edilmesi ve doğaseverlerin hizmetine sunulması için üzerinde çalışılan çevre düzenleme çalışmaları ile Kuş Araştırmaları Merkezi, kuş gözlem kulesi projesi hakkında kısaca bilgilendirme de yapıldı.

Daha sonra göletin çevresindeki plastik, cam, pet şişe, vb. pek çok maddeler Dr. Medet KORKUNÇ ve öğrenciler tarafından toplanarak alanın çöplerden kısmen de olsa arınması sağlandı. Gölet alanında iyileştirme ve rehabilitasyon çalışması belirlenen plan ve projeler dahilinde devam edecektir.