The Institution of Engineering & Technology (IET) Mühendislik Veritabanlari Erişime Açıldı
03.10.2017

The Institution of Engineering & Technology (IET) (Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü) mühendislik veritabanları 30.Kasım tarihine kadar Üniversite IP bloklarınız üzerinden deneme erişiminize açılmıştır.

IET, özellikle FizikOtomasyonMekanikElektrik-Elektronik mühendisliğiBilgisayar MühendisliğiEnerji MühendisliğiTelekomünikasyonRadar&Sonar&Navigasyon teknolojilerive Robotik gibi konu alanlarında faaliyet gösteren akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilere yönelik geniş bir içerik yelpazesi sunmaktadır.

IET aracılığı ile deneme erişiminize açılmış olan elektronik kaynaklar ve erişim linkleri:

• IET DIGITAL LIBRARY (IET Dijital Kütüphanesi): IET dergilerinden 190.000 'den fazla teknik belge ve 500'den fazla kitaptan oluşmaktadır. Dergiler, konferans prosedürleri ve 500’den fazla kitap içermektedir. İçerik konuları; fizik, otomasyon, mekanik, elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, enerji mühendisliği, telekomünikasyon, radar & solar & navigasyon teknolojileri, robotik …

• INSPEC: IET'in bilimsel uzmanları tarafından indekslenen 17 milyondan fazla kayıt içeren dünyanın en güvenilir fizik ve mühendislik araştırması kaynağıdır.

• IET.tv: Teknik konferanslar, belgeseller ve topikal tartışmalar da dahil olmak üzere 9.000'den fazla temel mühendislik ve teknoloji konulu videoya erişim.

10 teknoloji kanalında çeşitli etkinlikler, konferanslar, röportajlar, ürün tanıtımları, seminerler gösterime sunulmaktadır.

IET Hakkında:

IET, 150'den fazla ülkede 167.000'in üzerinde üyesi bulunan Avrupa'nın en büyük profesyonel mühendisler grubudur. Global mühendislik topluluğuna ilham veren, bilgilendiren, etkileyen ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için teknoloji yeniliğini destekleyerek daha iyi bir mühendislik dünyası yaratmak için çalışmaktadır. Araştırma topluluğu için geniş kapsamlı yayıncılık programı, her biri IET Dijital Kütüphanesi'nde bulunan her yıl yaklaşık 50 yeni başlıktan oluşan 500'den fazla e-kitap, mektup ve açık erişim dergileri içermektedir. Dünyanın en büyük mühendislik ve teknoloji video içeriği çevrimiçi arşivi olan IET.tv'nin mühendislik ve fizik disiplinleri ve üreticileri için saygın bir A&I veritabanı olan Inspec'in dünyaca ünlü yayıncısıdır.