İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE “28 ŞUBAT MAHKÛMLARI; DERDEST” BELGESEL GÖSTERİMİ
02.03.2017

İLAHİYAT FAKÜLTESİNDE

“28 ŞUBAT MAHKÛMLARI; DERDEST” BELGESEL GÖSTERİMİ

Dicle Üniversitesi Düşünce Ve Hikmet Kulübü “28 şubat mahkumları; Derdest” başlıklı belgesel gösterimi gerçekleştirdi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü İbrahim Bal yaparken, Esra Koç da programa konuşmacı olarak katıldı.

Murat Toreli’nin Kur-an tilaveti ardından konuşmasına başlayan 28 şubat mağdurlarından Esra Koç, “28 Şubat süreci kadınlar için erkeklere nazaran daha hırpalayıcı bir süreç oldu çünkü başörtümüz üzerinden ülke ile hesaplaşıldı. 28 Şubat, pek çok mağdur üretmesine rağmen hiç olmazsa Müslümanların ortak bilinçle hareket etmelerine, birlik olmalarına da zemin hazırladı.” Diye konuştu.

Koç’un konuşması ardından belgesel gösterimi yapıldı. Etkinlikte 28 Şubat ile başlayan döneme dair fotoğraf sergisi de yer aldı.