ÜNİVERSİTEMİZ MİMARLIK FAKÜLTESİ, LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İLE LEFKE’DE BİR ATÖLYE ÇALIŞMASINDA BULUŞTU
03.01.2018

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi, Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Lefke’de bir atölye çalışmasında buluştu.

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, ortak çalışması olarak 7 öğretim elemanı ve 17 öğrencinin katılımı ile Lefke-Bağlıköy “Atölye Çalışması” gerçekleştirildi.

Çalışmada, Eko-köy olma çalışmaları yürütülen Bağlıköy’de, Tipoloji (Bağlıköy) çalışmasına veri oluşturacak envanter dokümantasyonunun sağlanması ve Bağlıköy konutlarının geleneksel elemanlarının tanımlanması, Köy meydanının konumunun belirlenerek meydan ön tasarımının yapılması, Köy ulaşım ağlarının analizi, trafik ve park sorununa fikir üretiminin yapılması amaçlanıyor.

İhtiyaçlara çözüm üretmek amacıyla önerilen fikirler, karşılıklı tartışılarak önerilerin sunulduğu çalışma kapsamında Bağlıköy-Eko-Derneği, iki üniversiteyi temsilen iki zeytin ağacının hocalar tarafından dikimini gerçekleştirerek çalışmaya ekolojik bir değer katıldı.

Gerçekleştirilen bu ortak çalışma, mimarlık eğitiminin, mevcut sorunların yerinde incelenerek çözülmesi adına öğrencilerimize katkı sağlarken, farklı yerleşim - üniversite ve öğrencilerin görülerek, etkileşimin artmasına da olanak sağladı ve aynı uygulamanın ileri tarihlerde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi öngörüldü.