GENÇ AKADEMİSYENLERİN İLETİŞİM VE SUNUN YAPMA BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİNİN İLK ATÖLYE ÇALIŞMASI BUGÜN YAPILDI
09.03.2017

Dicle Üniversitesi AB Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen; Dicle Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen ve İzgören Akademi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Genç Akademisyenlerin İletişim ve Sunun Yapma Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi”, 9 Mart 2017 tarihinde ilk atölye çalışmasıyla faaliyetlerine başladı.

Proje ile doktora tez aşamasında olan ya da tez aşamasını tamamlamış genç akademisyenlerimizin iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve buna bağlı olarak öğretme-öğrenme süreçlerinde bu becerilerin etkili bir şekilde kullanılmasıyla öğreten ve öğrenen açısından akademik başarının artırılması amaçlanıyor. Ayrıca, proje sayesinde iletişim becerilerini etkin bir şekilde kullanacak, ulusal ve uluslararası platformlarda üniversitemizi ve ülkemizi temsil edecek nitelikte bilim insanlarının yetiştirilmesi de hedefler arasında.

Projenin ilk eğitimini İzgören Akademi’den Gökhan Yenipazar, “Eğitimin 5 Anahtarı Atölye Çalışmasıyla Yabancı Diller Yüksekokulunda gerçekleştirildi. Atölye çalışmasında iletişimde temel ilkeler, algı, dinleme, iletişimde insan tipleri, empati, konuşma gibi konulara yer verildi.