ORGAN NAKLİ MERKEZİ HATIRA ORMANINA 576 FİDAN DİKİLDİ
06.11.2017

ORGAN NAKLİ MERKEZİ HATIRA ORMANINA 576 FİDAN DİKİLDİ

Üniversitemiz Hastaneleri Başhekimliği tarafından Organ Nakli Merkezi Hatıra Ormanı'nda 6 yılda gerçekleştirilen 576 nakil için 576 fidan toprakla buluşturuldu. Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Üniversitemiz yerleşkesindeki hatıra ormanında fidan dikme töreni yapıldı.

Nakil yapılan her hasta için bir fidan dikilen hatıra ormanındaki törene organ nakli yapılan vatandaşlar, İl Sağlık Müdürü Sait AVAR, Rektörümüz Prof. Dr. Talip GÜL, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. A. Kemal KADİROĞLU, doktorlar, hemşireler ve organ nakli olan hastalar katıldı.

Fidan dikim töreninin ardından Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL yaptığı konuşmada Dicle Üniversitesi Hastanelerinde 576 organ nakli yapıldığını ve bunların içerisinde; karaciğer, böbrek, kornea, kemik iliği naklinin olduğunu belirtti.

Organ naklinin önemine vurgu yapan GÜL, "Organ bağışı çok önemli bir konudur. Bir organ verdiğiniz zaman bir şahsı yaşatabiliyorsunuz. Organ nakli insani bir görevdir. Birçok organ nakli hastanemizde yapılmaktadır. Bugüne kadar hastanemizde 576 tane organ nakli yapılmıştır” diyerek, organ nakli konusunda toplumun aydınlatılması gerektiğini ifade etti. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal KADİROĞLU da hastanelerinde şimdiye kadar 576 hastaya organ nakli yapıldığını ve bu nakillerin hatırına 576 fidan diktiklerini söyledi. Organ naklinin bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çeken Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. KADİROĞLU, "Onun için organ bağışı büyük önem arz etmektedir. Organ nakli yapılan hastalarımız için bir benzetme yapacak olursak, nasıl ki toprağa ekilen bir fidan sulandığında gelişip ve can buluyorsa, organ bağışıyla hayata tutunan her insanımız, her hastamız bunun gibi can suyu buluyor, hayat buluyor. Bu anlamda biz bugüne kadar gerçekleştirilmiş olan 576 naklin anısına bu hatıra ormanı ekinliğini yaptık. Her bir hastamız için bir ağaç dikmeyi planladık. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait AVAR ise Diyarbakır’da 126 beyin ölümü bildiriminin yapıldığını, bunlardan sadece 13 hastadan organ bağışının alındığını söyledi.