Türkiye'nin Sivil Havacılık Serüveni
07.06.2018

Mimarlar ve Mühendisler Grubu, Dicle Üniversitesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulunun işbirliği ile “Türkiye’nin Sivil Havacılık Serüveni” konferansı düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezinde Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal EKŞİ’nin sunumuyla gerçekleşen programa öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan konferansta ilk olarak Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Başkanı Mesut IŞIK bir konuşma yaptı. Uçmanın tarihi hakkında kısa bir bilgi veren IŞIK, gelişen teknoloji ile uçuş serüvenin geldiği noktadan bilgi verdi.

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman BALTA ise MMG hakkında bilgiler verdi.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. DR. Orhan KAVAK da katılımlarında dolayı THY Genel Müdürü Bilal EKŞİ ’ye teşekkür etti.

THY Genel Müdürü Bilal EKŞİ, Diyarbakır’ın muhakkak bilinmesi gereken kültür taşlarından biri olduğunu ve şehre turizm rağbetinin arttığını belirterek, Dicle Üniversitesinde olmaktan da mutluluk duyduğunu vurguladı.

EKŞİ sunumunda Türkiye’de hava taşımacılığının gelişimi ve THY’nin kurumsal yapısını anlattı. Türk havacılık sektörünün 2003 yılından itibaren hızla büyüdüğünü belirten Bilal EKŞİ, Türkiye’deki sivil havacılığın gelişiminin dünyada örnek olarak anlatılabilecek bir öyküsü olduğunu söyledi.

THY’nin kurumsal yapısı hakkında bilgiler veren EKŞİ, 52 bine yakın personelleri, 326 uçakları ile 121 ülke 302 şehre uçuş sağladıklarını belirtti.

Konferansa katılım sağlayanlar ile yapılan soru-cevap bölümünün ardından kurumlar arası hediye takdimi yapıldı.