“TERLEMEYİ ENGELLERSENİZ ÖLÜM DAHİL BİRÇOK PROBLEMLER ÇIKABİLİR”
06.07.2018

“TERLEMEYİ ENGELLERSENİZ ÖLÜM DAHİL BİRÇOK PROBLEMLER ÇIKABİLİR”

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin TOPRAK; son dönemlerde mevsim normallerin üstüne çıkan hava sıcakların insan yaşamı olumsuz etkilediğini söyledi. TOPRAK, Son zamanlarda hasta sayısında artış olduğunu zorunlu olmadıkça hasta, yaşlı ve çocukların 10.00 ila 17.00 saatleri arası dışarı çıkmamalarını önerdi.

Sıcaklığın 45 dereceyi aştığını vurgulayan Prof. Dr. Nizamettin TOPRAK; “Özellikle kalp hastalarının çoğunda ilaçla denge sağlanıyor, ancak sıcaklık hastaların vücut dengesini bozuyor onun için hastalar çok dikkat etmelidir. Dışarı çıkıldığında terlemeyi engelleyecek giysiler giyilmemeli. Terleme kişinin rahatlamasını sağlar, denge oluşturur. Eğer terlemeyi engellerseniz ölüm dahi, birçok problem çıkabilir. Güneşten şemsiye ve benzeri yöntemlerle korunmaya dikkat edilmeli” diye belirtti ve rahat elbiselerle dışarı çıkılmasını ve bol bol su içilmesini önerdi.