ÜNİVERSİTEMİZ DEVLET KONSERVATUARI TÜRK HALK OYUNLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ROMANYA YOLU’NDA
25.07.2017

ÜNİVERSİTEMİZ DEVLET KONSERVATUARI TÜRK HALK OYUNLARI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ

ROMANYA YOLU’NDA

30 Nisan 2017 tarihinde Türkiye Üniversite Sporları  Federasyonu’nun Bodrum’da düzenlemiş olduğu Halk Oyunları Stilize Dal yarışmasında hem gurup birincisi hem de  Türkiye Birincisi olan Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri,  Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Mustafa ŞAHİN’in DÜBAP kapsamında hazırladığı “Hoş Diyar” isimli proje ile Romanya’ya gitmek üzere 25 Temmuzda yola çıktı.

27 Temmuz  – 1 Ağustos tarihleri arasında  Romanya’nın Bistrita kentinde yapılacak olan ve onbir ülkenin katıldığı “Nunta Zamfirei”  Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılacak olan Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri, Haziran ve Temmuz aylarında yaptığı sıkı çalışmalarla festivale hazırlandı. Programda Geleneksel Diyarbakır yöresi oyunlarının yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Zeybek, Horon, Karşılama, Aşuk Maşuk ve Teke bölgesi oyunlarının yer aldığı “Hoş Diyar” isimli proje sergilenecektir. Ayrıca programda Diyarbakır yöresinden hazırlanmış olan çeşitli yöresel türküler de mini dinletiler şeklinde sunulacaktır.