VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE YER ALDI
05.10.2018

VETERİNER FAKÜLTESİ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE YER ALDI

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde etkinlik düzenledi.

Elazığ yolu üzerinde bulunan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin ERYILMAZ, Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Aydın KETANİ, Sağlık Daire Başkanı Faysal HATİPOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi Akın KOÇHAN, Diyarbakır Bölgesi Veteriner Hekimler Oda Başkanı Ali KIZILAY, Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve farklı ilkokullarda eğitim gören çok sayıda öğrenci katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları, barınakta kalan hayvanlara yönelik yürütülen hizmetler hakkında minikleri bilgilendirdi. Yetkililer, sokak hayvanları için yürütülen çalışmaları da öğrencilere anlattı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri öğrencilere, içinde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün önemini,  hayvanları koruma kanunu, aşılamanın önemi, hayvan sevgisi gibi konuların anlatıldığı kitapçıklar dağıttı.