CELAL GÜZELSES DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE ANILDI
03.05.2019

CELAL GÜZELSES DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE ANILDI

"Şark Bülbülü" ünvanlı Celal Güzelses anısına Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi iş birliğiyle konser düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Şark Bülbülü Celal Güzelses'i Anma Konserinde İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu Güzelses'in türkülerini seslendirdi.

Konsere, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, rektör yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, genel sekreter Dr. Kenan YAKUBOĞLU, öğretim üyeleri ve sanatseverler katıldı.

İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve koro şefi Mehmet Zeki GİRAY’ın yönettiği konserde, Baba Bugün Dağda Duman Yeri Var, Ağlama Yar Ağlama Mavi Yazma Bağlama, Bir Ceket İsterem Kolu Dar Ola, Bahçada Yeşil Çınar Boyu Boyuma Uyar, gibi Celal Güzelses’in hafızalarda yer etmiş eserleri seslendirildi.